...Ikatan Musafir..

Tuesday, 11 January 2011

Rayuan Cinta Buat Isteriku..

Isteriku sayang..belahan hati abang..

Pertama-tamanya, izinkan untukku berterus terang kala ini. sayang.. walau betapa tingginya pandanganmu terhadapku, walau betapa hormatnya hatimu padaku tapi hakikatnya sayang, suamimu ini sebenarnya bukanlah Sayidina Muhamad SAW dan dirimu pula bukanlah sayidatina Khadijah, bukanlah aku Sayidina Ali karramallahu Wajhah dan bukanlah pula dirimu itu sayidatina Fatimah al-Zahra, bukanlah aku ini sayidina Ibrahim Khalilullah dan bukanlah pula dirimu itu Sayidatina hajar.

Aku bukanlah mereka dan bukan sesipa jua yang terlalu sempurna lantas mengharapkan pendamping hidup ini yang sedemikian juga. Cuma, di dalam selautan Rahmat dan Rahim Nya yang Maha Luas, aku mengharapkan serpihan-serpihannya di bawah janji-Nya yang benar:

"Dan(sebaliknya) perempuan-perempuan yang baik untuk lelaki-lelaki yang baik, dan lelaki-lelaki yang baik untuk perempuan-perempuan yang baik."
(Surah AnNur:26)

"Puas sudah ku menjaga dan mengislahkan jiwa setakat termampu, dengan harapan insan biasa di akhir zaman persisku ini dianugerahi wanita qurratul 'ain-penyejuk mata dan hati sebagai peneman setia dalam kembara hidup mencari setitis cinta Ilahi ini..."

Hasil Tulisan IBN ABDUL AZIB ( buku Rayuan Cinta Buat isteriku)

-same2 ambil iktibar, daripada luahan hati seorang lelaki yang bergelar suami..

0 comments:

...Kematian semakin menghampiri...

Lilypie Kids Birthday tickers

...Something Important...

Lilypie Angel and Memorial tickers

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP