...Ikatan Musafir..

Monday, 31 May 2010

lebih kuat dan tabah..

bila mana seorang insan itu diuji dengan pelbagai ujian..die menjadi lebih kuat dan tabah.. itulah insan yang hebat. insan yg berani adalah yang sentiase sabar dalam setiap ujian yang dihadapi.. berjaya mengharungi mehnah dan tribulasi dalam perjuangan..

sentiase persiapkan diri dalam setiap ujian yang bakal mendatang. tentangan demi tentangan.. walau hebat mana pun ujian itu.. terus bergerak kehadapan. jgan sesekali jatuh toleh kebelakang..

manusia akan respect orang yang berjaya kerana berasal dari kesusahan yang dihadapi. hasil dari usha dan titik peluh nya sendiri.bukan berjaya kerana itulah baground family..

begitu juge dengan sebuah perjuangan..kalau sahabat2 dapat berjuang dengan mudah.. ingtlah bahawa mereka dimudahkan urusan kerana Allah tahu mereka mgkin tak mampu hadapi rintangan yang hebat.. jike susah kite untuk berjuang..sedarlah bahawa Allah tahu kite mampu hadapi cabaran yang Allah dah sediakan untuk kite untuk menjadi lebih kuat dan tabah..

Allah akan sentiase bersama kite jike kite sentiasa bersama Allah..insyaAllah.

hm..alih2 ayat yg sama saye ulang..waAllahua'lam..

2 comments:

Mohd Yusof Hadhari Bin Saidon 31 May 2010 at 14:25  

salam akk....dah hilang sarang labah2 rupanya...hehehe..artikel yang menarik..'-'

emiebestz 1 June 2010 at 20:47  

salam...

susah senang sentiasa seiringan. sesusah mana pun suatu perkara itu, pasti akan disertakan kemudahan bersamanya. DIA tidak akan menyusahkan hamba2nya (mengikut kemampuan setiap hamba)melainkan untuk menerapkan sifat kehambaan ke dalam diri manusia yang teruji itu.

“Oleh itu, maka (tetapkanlah kepercayaanmu) bahawa sesungguhnya tiap-tiap kesukaran disertai kemudahan.

Sekali lagi ditegaskan): bahawa sesungguhnya tiap-tiap kesukaran disertai kemudahan.

Kemudian apabila engkau telah selesai daripada sesuatu amal soleh, maka bersungguh-sungguhlah engkau berusaha mengerjakan amal soleh yang lain.

Kepada Tuhanmu sahaja hendaklah engkau memohon (apa yang engkau gemar dan ingini)” [94:5-8]

...Kematian semakin menghampiri...

Lilypie Kids Birthday tickers

...Something Important...

Lilypie Angel and Memorial tickers

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP